Kuka minä olen?

Olen syntynyt Kokkolassa siinä 50-luvun puolivälin paikkeilla. Opiskelin Oulun yliopistossa konetekniikkaa 1970-luvun lopulla ja valmistuin DI:ksi 1981. Varusmiespalvelukseni suoritin Oulun Hiukkavaarassa sekä Haminassa (RUK:n kurssi 170). Tekniikan tohtoriksi väittelin 1996. Vaikka olen tehnyt oikeitakin töitä, suuren osan elämästäni olen viettänyt koulutuksen ja opetuksen parissa. Luonteeltani olen opettajan lisäksi tutkija ja kehittäjä, jotkut pitävät minua jopa visionäärinä. Olen myös joutunut useaan otteeseen ottamaan vastaan johtamistehtäviä, mutta puhtaaksi hallintovirkamieheksi minusta ei oikein ole.

 

Tällä hetkellä toimin Savonia-ammattikorkeakoulun kone- ja tuotantotekniikan yliopettajan virassa. Opetan pääasiassa sellaisia aihepiirejä, joissa tietotekniikka on vahvasti mukana (3D-suunnittelu, PDM, tuotekehitys...). Suuren osan työajastani kulutan kuitenkin tutkimus- ja kehitystoiminnan parissa.

 

Olen toiminut joskus nuoruudessani rokkibändin kitaristina ja siitä on jäänyt harrastus kitaransoittoon ja musiikkiin yleensä ottaen. Myös karaoke onnistuu. Ulkoilen mielelläni erityisesti luonnossa ja joskus tulee mökkimaisemissa jopa kalasteltuakin. Tietokirjailemistakin voitaneen pitää harrastuksena, se kun tuottaa kovin pienet tulot.

Download
CV Esa Hietikko
Jos haluat vilkaista CV:täni, niin tuossahan tuo on.
cv_eh.pdf
Adobe Acrobat Document 388.4 KB