Kuka minä olen?

Olen syntynyt Kokkolassa siinä 50-luvun puolivälin paikkeilla. Opiskelin Oulun yliopistossa konetekniikkaa 1970-luvun lopulla ja valmistuin DI:ksi 1981. Varusmiespalvelukseni suoritin Oulun Hiukkavaarassa sekä Haminassa (RUK:n kurssi 170). Tekniikan tohtoriksi väittelin 1996. Vaikka olen tehnyt oikeitakin töitä, suuren osan elämästäni olen viettänyt koulutuksen ja opetuksen parissa. Luonteeltani olen opettajan lisäksi tutkija ja kehittäjä, jotkut pitävät minua jopa visionäärinä. Olen myös joutunut useaan otteeseen ottamaan vastaan johtamistehtäviä, mutta puhtaaksi hallintovirkamieheksi minusta ei oikein ole.

 

Tällä hetkellä olen eläkkeellä Savonia-ammattikorkeakoulun konetekniikan yliopettajan virasta. Opetin pääasiassa sellaisia aihepiirejä, joissa tietotekniikka on vahvasti mukana (3D-suunnittelu, PDM, tuotekehitys...). Suuren osan työajastani kulutin kuitenkin tutkimus- ja kehitystoiminnan parissa.

 

Lähinnä sydäntä on musiikki, soitan ja laulan Kosket-yhtyeessä. Ulkoilen mielelläni erityisesti luonnossa ja mökkimaisemissa Tuusniemellä. Tietokirjailemistakin voitaneen pitää harrastuksena, se kun tuottaa kovin pienet tulot.